Amasra Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen, “Ankara’dan Amasra’ya Bakış” konulu resim sergisi Amasra Müzesi salonunda 29.Ekim Cumhuriyet Bayramında açıldı.

Bartın doğumlu, annesi Bartın, babası Kurucaşile’li olan Erkan GENİŞ’in resim atölyesi grubu resimlerinden oluşan sergi de 35 resim izleyicilerle paylaşıldı.

Hepsi de Amasra ve Bartın kıyılarından yaşam izleri taşıyan resimlerde Kayıklar, Balıkçılar, Bartın Irmağı ile Kurucaşile kıyılarının görüntüleri yer vardı. Erkan GENİŞ’in, atölyesinde çalışacak Ressamların “Amasra resimlerini başarı ile yapabilmesinin“ şart olduğunu söylüyor. İşte bu resim sergisi de bu başarılı çalışmaların izlendiği bir etkinlik oldu.

Bartın Valisi İsa KÜÇÜK’ün bir Amasra Şiiriyle desteklediği, güzel ve anlamlı bir konuşma yaptığı sergi Bartın Millet Vekilleri Rıza YALÇINKAYA ve Yılmaz TUNÇ, Amasra Kaymakamı Mehmet YILDIZ ve Amasra Belediye Başkanı Emin TİMUR ile pek çok sanatseverin katılımı ile açıldı.

“Amasra’ya inince,
Özgürlük çıkar yoluna.
Mavi bir ata binersin.”

IMG_4308“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 88. Yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet Bayramında Amasra’da Amasra resimleri ile sergi açan sayın Geniş ve Arkadaşlarına teşekkür ediyorum Sanat çağdaş Türkiye’nin en önemli yüzüdür. Büyük Atatürk’ün hayalleri ve idealleri arasında çağdaş uygarlıklar düzeyinde yer alan Türkiye’nin Sanat bir bölümüydü., Biilim bir başka yönüydü. Hayatın her alanında, dünyanın her noktasında aranıyor olmak, beğeniliyor olmak, önemseniyor olmak çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti esasen bugün 88. Yıldönümünde bizler hep bir Türk çocuğu olarak bunu konuşmamız lazım.

Kuzey Afrika ülkelerinde, Ortadoğu ülkelerinde bugün büyük Atatürk’ün 88 yıl önce başardığı değerler için bu ülke hakları çarpışıyor, mücadele ediyor. Özgürlük için, demokrasi için, ulusal egemenlik için ve daha iyi. Daha güzel bir dünya için.

İşte Cumhuriyetin 88. Yıldönümünde bunları konuşmak lazımdı. Değerli sanatçılarımız Bartın Amasra’da bunlara imkan veriyor. Dünyanın her yerinde aranıyor sayın Geniş’in resimleri. Bu çağdaş bir Türkiye’nin, çağdaş bir Bartın’ın ve çağdaş Türk insanının aranması demektir. Kendilerini kutluyorum.”

Erkan GENİŞ; 1943 yılında Bartın’da doğdu. Resim eğitimini Hikmet Onat atölyesinde aldı. Ankara’daki atölyesinde kendi resim çalışmalarının yanında 9 ay süreli eğitim programı uygulayarak birikimlerini genç nesillere aktarmakta, 3 aylık yaz dönemini Viyana’daki atölyesinde, Avrupa’nın çeşitli kentlerindeki galerilerde yer alan resimlerini üreterek geçirmektedir.

Viyana Güzel Sanatlar Akademisi ve Salzburg Yaz Akademisi’nde Teorik çalışmaların yanı sıra atölye çalışmaları yapmıştır. Yapıtları 18 ayrı ülkede değişik kolleksiyonlara dağılmış, yurt içi ve yurt dışında katıldığı pek çok karma serginin yanı sıra 37 kişisel sergi açmıştır. Sanatçının eserleri Resim Heykel Müzesi dahil Türkiye’de 5 ayrı müzede, 2 adedi de Avusturya’da iki müzede sergilenmektedir.

Sergiye resimleri ile katılan Erkan GENİŞ, resim atölyesi grubu üyeleri:

Werner GRUBER (TOBB Avrupa Masası Direktörü),
Doç. Dr Ahu GRUBER (TOBB Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi),
Prof. Dr. Tuncay BİRAND (ODTÜ Rektör Yardımcısı),
Prof. Dr. Tevfik AKTÜRK (AÜ. Tıp Fakültesi KBB Öğretim Üyesi),
Prof. Dr. Metin AKINER (AÜ.Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi),
Prof. Dr. Şükran Şahin (Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Öğretim Üyesi),
Özlem ÖZGÜ (Bilkent Üniv. Bilgisayar Böl. Öğrt. Üyesi),
Seher GÜVEN(Başkent Üniv. İng. Böl. Öğr. Üyesi),
Hüsamettin ESEN (E. General. Portakal Çiçeği İnş. Gn. Md.),
Müge MAMIKOĞLU (ODTÜ Koleji Resim Öğretmeni),
Zeliha DOĞAN (Hazine Gn. Müd. Hukuk Müşaviri),
Özge AFACAN (ASELSAN Ar-Ge Direktörü),
Sedat BALAK (Sanayi Bakanlığı Müsteşar Yard.),
Tarık ÖZMEN (TBMM Parlementer Hizmetleri Müdürü)

Erkan Geniş hakkında bilgi için web siteleri:

http://www.erkangenis.com
http://www.turkishpaintings.com/index.php?p=37&l=1&modPainters_artistDetailID=579

Sergiden Fotoğraflar:

Erkan Geniş Resim Atölyesini anlatıyor:
“Atölyemizde 1999 senesinden bu yana çalışmalar sürdürülmektedir.

Yağlıboya çalışmalarımız teori, teknik ve desen destekli bir program içinde gerçekleştirilmektedir. Sistemimiz, aşamalı boyama yöntemine dayalı, resimsel ögelerin özümsendiği, farklı teknik ve ekol yanlısı arkadaşlara kendi tarzları içinde yardımcı olmayı amaçlayan, yeni başlayanları sağlam temellere oturmuş bir bilgi birikimi ve teknik donatı ile iyi resim yapmaya yönlendiren çalışmalar bütünüdür.

Geride bıraktığımız 12 yıl içinde atölyemizde 700 dolayında arkadaşımız kurslara devam etmiş ve halen devam etmektedir. Açılışımızdan bu yana bizlerle beraberliklerini sürdüren çok sayıda arkdaşımız bulunmaktadır. Zira atölye profilimizin bir aile görüntüsünü sürdürme çabamız bu ilginin temel nedenini oluşturmaktadır.

Yıl sonlarında düzenlediğimiz sergilerin sanat çevrelerince büyük övgü alışı, “bu atölye sergisi değil, profesyonel karma sergi düzeyinde bir görsellik” şeklinde tanımlanması, bizler için en büyük ödül olmaktadır.

Atölyemizin bir ticarethane değil, bir sanat yuvası niteliğini sürdürmesi, üzerinde özenle durduğumuz ana konudur. Bu nedenle bizimle ilgili hiç bir yerde reklam, ilan vs gibi duyurulara rastlayamazsınız. Amacımız atölyenin genel havasına uyum sağlayan, resmi sanat olarak algılayıp, özüne inmek isteyen, oluşturduğumuz sevgi ve saygı ortamında birlikteliğimizi gözeten dostlarla birlikte olmak.”