Blog
Güzelcehisar Plajı
Yaklaşık 1 kilometre sahili bulunan Güzelcehisar özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerden ilgi görmektedir. Ayrıca Güzelcehisar da kamping yapabileceğiniz alanlar da bulunmaktadır.
Blog
Güzelcehisar Lav Sütunları
Bartın il merkezine 17 km uzaklıkta tarih ve doğanın iç içe olduğu Güzelcehisar Köyü, Karadeniz sahillerinde yeşilliklerle kaplı çevresi, harika denizi, kumu ve doyumsuz gün batımı ile görenleri büyüleyen görülmesi gereken cennet bahçelerinden biridir.
Blog
Uluyayla
Uluyayla, Bartın’ın Ulus ilçesinde ortalama yüksekliği 1000 mt olan bir yayladır. Mevsiminde uğradığınızda yemyeşil ormanları turuncu ve yeşil renkler sunuyor sizlere. Ayrıca içinden yer altı nehirlerinin geçtiği birde mağarası var.
Blog
Amasra Kalesi
Küçük Liman’dan Boztepe’ye doğru yol alırken kemere köprüsüne varmadan yolun sağ tarafında yukarıya doğru uzanan yokuşlar ve merdivenler göreceksiniz. Bu yolların her biri sizi kalenin içine götürür. Amasra Kalesinin içerisinde Cenevizlilerden kalma bir “küçük kilise”, kiliseden camiye çevrilme “Fatih Camisi” ve kale surlarının üzerinde bir çok figür halen belirgin bir şekilde durmaktadır.
Blog
Çakraz Plajı
Çakraz plajı, sahip olduğu doğal güzellikleri içinde temiz denizi ile de ilgi çekmektedir. Denize girmeye olanaklı 1 km uzunluğundaki plajı ve tertemiz kendine özgü kumsala sahiptir.
Blog
Küçük Liman Plajı
Bir yarımada üzerine kurulmuş iki adalı, iki limanlı Amasra kentinde batıya bakan doğal koyda tatilcilerin denize girmeyi tercih ettikleri Küçük Liman Plajı bulunmaktadır. Plajda şemsiye ve şezlong hizmeti (ücretli) bulunmaktadır. Ayrıca limanın kuzey tarafında direkli kaya da denize girmek için tercih edilen mekanlardan biridir.
Blog
Kaymakam Evi
1884 yılında Bolu mutasarrıfı İsmail Kemal Bey tarafından Kaleiçinde ilkokul (İptidai mektebi) olarak yaptırılmıştır. Daha sonra kaymakam evi olarak tadil edilmiştir.
Blog
Osmanlı Hamamı
Amasra’daki Osmanlı Hamamı 17. yy’da yapılmıştır. Hamamın soğukluk bölümü yıkılmıştır. Ilıklığı, üç kurnalı yıkanma odası, giriş halveti, dinlenme makatı ve holü, sıcak ve soğuk su hazne bölümleri sağlamdır. Ilıklık bir orta kubbe ve iki yarım kubbe ile örtülüdür. Dört köşede görülen biyeler Anadolu Beylikleri Dönemi mimarisini hatırlatmaktadır.
Blog
Yeraltı Galerileri
Amasra’daki yeraltı galerileri Zindan Mahallesinde Kaleiçi’nden başlamakta ve liman yönünde yerleşim yerlerinin altında devam etmektedir. En önemli bölümü Tomaşkuyusu mevkisinde görülen galerinin Roma dönemine ait olduğu sanılmaktadır. Kale içindeki ana girişten itibaren yaklaşık 80m. Uzunluğundaki bölümüne girilebilmektedir.
Blog
Tavşan Adası
Tavşan Adasındaki Kilise nin, Bizans döneminde yapıldığı varsayılan tapınak Osmanlılar zamanında bakımsızlıktan yıkılmış, kalan döşeme mozaikleri ve temelleri ise defineciler tarafından sökülmüştür. Yapılan incelemeler sonucunda kilisenin orta bölümünün hac şeklinde planlanmış olduğu tahmin edilmektedir.