Restoran
Bartın
Amasra
Küçük Liman Cad. No:8
+90 (378) 315 26 06
+90 (532) 547 09 18
+90 (378) 315 37 27
www.amasracanlibalik.com
bilgi@amasracanlibalik.com

dedeCanlı Balık Restaurant Mustafa Amca’nın Yeri

KUŞAKTAN KUŞAĞA GEÇEN TECRÜBE VE KALİTELİ HİZMET

3000 yıllık bilinen tarihinde Amasra; arkasındaki verimli ormanlarının ağacından eşyalar üretenlerin ve denizden aldığı balığı insana ikram edenlerin yaşadığı yerdir.

Eski yıllarda Şimşirden Kaşıklar ve Ev Eşyaları üreten, Balık avlayıp kurutan bu güzel liman kentinin insanları; deniz ticareti yoluyla bu değerleri bütün dünya ile paylaşmışlardır.

Amasra, denizden alınıp karaya verilen, doğadan alınıp insana verilen nimetlerin Kalesidir.

“CANLI BALIK” İŞTE BU GELENEĞİN SÜRDÜRÜCÜSÜDÜR.

Amasra’nın Çekiciler Çarşısı’nda bulunan köhne bir balık lokantasında kendini yetiştiren Mustafa Amca (Mustafa AYYILDIZ) burada edinmeye başladığı engin tecrübelerini Küçük Liman kıyısında açtığı Canlı Balık Restaurant’ta devam ettirmiştir. 1992 yılında rahmetli olduktan sonra çocukları ve torunları, Mustafa Amcadan miras aldıkları tecrübe ve kaliteli hizmet anlayışı ile faaliyetlerini sürdürüp bu günlere getirmişlerdir. İlk adı olan “CANLI BALIK RESTAURANT”ı 1945 yılında kazanan mekan, ismini 2003 yılında rahmetli Mustafa AYYILDIZ’ın adını yaşatmak için “MUSTAFA AMCA’NIN YERİ CANLI BALIK RESTAURANT” olarak değiştirmiştir. Gücünü aile bireylerinin birbirleri ile olan kuvvetli bağından alan mekan kısa sürede ismini, bulunduğu ilin sınırları dışına da taşıyarak Türkiye ve Dünyanın gözde mekanları arasına girmiştir.

Mete-AYYILDIZKARADENİZ’İN LEZZETLİ BALIKLARIYLA AMASRA SALATASININ MUHTEŞEM UYUMU…

Mustafa Amca’nın yeri Canlı Balık Restaurant, her mevsim taze balıkları ve deniz ürünlerini, unutulmayacak bir mönüde buluşturuyor. Seçkin deniz ürünleri, kusursuz servis ile sunuluyor. Bölgeye mahsus pişirme tekniği ile balığın sunumu birleşip bir de bu lezzete meşhur Amasra Salatası eklenince bu lezzetin tadına varanlar Mustafa Amca’nın yerinin tutkunu oluyor.

Mustafa Amca’nın yeri Canlı Balık Restaurant’ı diğer mekanlardan ayıran bir diğer özelliği de; işletme sahiplerinin kelimenin tam anlamıyla “işin mutfağında olmalarından” kaynaklanıyor. Müşteriye sunulan yiyeceklerin hazırlama aşamasından sunum aşamasına kadar işletme sahiplerinin elinden geçmesi lezzete yansıyan önemli özelliklerin en başında geliyor. Bu güzide mekanda servis gündüz saat 12:00’den gece 24:00’e kadar sürüyor.

ZAMANIN EN GÜZEL ANINI DOYUMSUZCA YAŞAYABİLİYORSUNUZ…

Canlı Balık Restaurant yeni konsepti; misafirlerinin, özenle pişirilmiş, itina ile servis edilmiş nefis balık mönülerinin tadına varmalarını sağlamak amacıyla rahatlığın ön planda tutulduğu bir düzen ve dekorasyondan oluşuyor. 150 kişilik yazlık terası, deniz kenarındaki masaları ile Amasra’nın Küçük Liman koyunun serin ve esintili kıyısında keyiflere keyif katıyor.

mete-1Mustafa Amca’nın yeri Canlı Balık Restaurant’ı tercih eden seçkin insanların yer aldığı müşteri profili genellikle ailelerden, çiftlerden ve arkadaş gruplarından oluşuyor.

BİR AKŞAMÜSTÜ KARNAVALI İLE BALIK LEZZETİNİN BİRLEŞİMİ…

Canlı Balıkta benzersiz balık lezzetine her akşam bir Karnavalının Geçit Töreni eşlik eder. Amasra’nın Küçük Liman kıyısında mutlaka bir Balıkçı Sandalı batan güneşin içinden geçecektir; ak kanatlı bir Martı küçük balığı avlamak için hemen önünüzde suya dalacak, güneşin son ışıklarıyla parlayan gövdesi gökyüzünde beyaz ince iz bırakan bir uçak üstünüzden geçecek, uzakta beliren bir gemi ise az sonra kızıla boyanan güneşle birlikte ufukta kaybolacaktır.

Gündüzleri rüzgarın esintisi, dalgaların arasında süzülen martıların dansları, koyda dolaşan su tavukları, ördekler ve yunusların hareketleri, akşamları ise yıldızları altındaki antik limanın manzarası dost ve sevgililerle yapılacak sohbetlere eşlik edecektir.

Güzel anların yaşandığı ayrıcalıklı mekan; Mustafa Amca’nın yeri Canlı Balık Restaurant.

Amenities of Canlı Balık Restaurant Mustafa Amca’nın Yeri

  • Açık Alan / Bahçe
  • Alkol
  • Amasra Salatası
  • Ara Sıcaklar
  • Balık Çeşitleri
  • Bebek Mama Sandalyesi
  • Deniz Mahsülleri
  • Grup ve Tur Hizmeti
  • İskelede Servis
  • Izgara Çeşitleri
  • Kablosuz İnternet
  • Klima
  • Kredi Kartı İle Ödeme
  • Maç Yayını
  • Mezeler
  • Otopark
  • Restoran
  • Televizyon
  • Vale

Things to Do

Amasra Kalesi

Amasra Kalesi

Küçük Liman’dan Boztepe’ye doğru yol alırken kemere köprüsüne varmadan yolun sağ tarafında yukarıya doğru uzanan yokuşlar ve  merdivenler göreceksiniz. Bu yolların her biri sizi kalenin içine götürür. Amasra Kalesinin içerisinde Cenevizlilerden kalma bir “küçük kilise”, kiliseden camiye çevrilme “Fatih Camisi” ve kale surlarının üzerinde bir çok figür halen belirgin bir şekilde durmaktadır. Burada gözünüze çarpacak 

MORE
Küçük Liman Plajı

Küçük Liman Plajı

Bir yarımada üzerine kurulmuş iki adalı, iki limanlı Amasra kentinde batıya bakan doğal koyda tatilcilerin denize girmeyi tercih ettikleri Küçük Liman Plajı bulunmaktadır. Plajda şemsiye ve şezlong hizmeti (ücretli) bulunmaktadır. Ayrıca limanın kuzey tarafında direkli kaya da denize girmek için tercih edilen mekanlardan biridir.

MORE
Kaymakam Evi

Kaymakam Evi

1884 yılında Bolu mutasarrıfı İsmail Kemal Bey tarafından Kaleiçinde ilkokul (İptidai mektebi) olarak yaptırılmıştır. Daha sonra kaymakam evi olarak tadil edilmiştir.

MORE
Osmanlı Hamamı

Osmanlı Hamamı

Amasra’daki Osmanlı Hamamı 17. yy’da yapılmıştır. Hamamın soğukluk bölümü yıkılmıştır. Ilıklığı, üç kurnalı yıkanma odası, giriş halveti, dinlenme makatı ve holü, sıcak ve soğuk su hazne bölümleri sağlamdır. Ilıklık bir orta kubbe ve iki yarım kubbe ile örtülüdür. Dört köşede görülen biyeler Anadolu Beylikleri Dönemi mimarisini hatırlatmaktadır. Evliya Çelebi hamamdan “Bir Hamam-ı Dilküşa” (gönül açıcı,

MORE
Yeraltı Sarnıcı

Yeraltı Galerileri

Amasra’daki yeraltı galerileri Zindan Mahallesinde Kaleiçi’nden başlamakta ve liman yönünde yerleşim yerlerinin altında devam etmektedir. En önemli bölümü Tomaşkuyusu mevkisinde görülen galerinin Roma dönemine ait olduğu sanılmaktadır. Kale içindeki ana girişten itibaren yaklaşık 80m. Uzunluğundaki bölümüne girilebilmektedir. Bazı tarih bilimciler tarafından Roma Dönemine ait bu galerilerin Kapadokya’daki sığınaklardan esinlenerek yapıldığı söylenmektedir.

MORE
Tavşan Adası

Tavşan Adası

Tavşan Adasındaki Kilise nin, Bizans döneminde yapıldığı varsayılan tapınak Osmanlılar zamanında bakımsızlıktan yıkılmış, kalan döşeme mozaikleri ve temelleri ise defineciler tarafından sökülmüştür. Yapılan incelemeler sonucunda kilisenin orta bölümünün hac şeklinde planlanmış olduğu tahmin edilmektedir. Tavşan Adası’nın Amasra’ya 150-200 metre kadar açıkta olması ve kötü hava koşullarının gidiş ve dönüşü zorlaştırması göz önünde bulundurulduğunda kilisenin yanındaki

MORE
Ethem Ağa Konağı

Edhem Ağa Evi

Karadağ’dan Amasra’ya gelen madenci Edhem Ağa (ölümü 1921), 1864’te Tarlaağzı köyünde kömür ocağı açmıştır. Epeyce bir servet edindikten sonra, ailesi için tasarladığı evi yaptırmak üzere kayınbiraderi İbrahim Ağa’yı (ölümü: 1909) (*) bina emini olarak görevlendirmiş ve söylenceye göre kendisine bir fes dolusu altın Osmanlı lirası vermiştir. İbrahim Ağa,1886’da İstanbul’a giderek eniştesinin önerilerine göre krokiler çizdirirken,

MORE
Küçük Kilise

Küçük Kilise – Şapel

Kale içinde bulunan Küçük Kilise Bizans döneminde ünlü olan buradaki tapınak, Osmanlı zamanında uzun yıllar boş kalmış ve kendiliğinden yıkılmıştır. Döşeme mozaiklerini ve temellerini ise defineciler sökmüşlerdir. Yapılan bilimsel etüdler sonucunda burasının; bir narteks ile köşe oda ve apsidlereyer verilerek orta mekana “Haç” planı sağlanmış bir kilise olduğu açıklanmıştır. Büyükada’nın, Amasra ‘dan 150-200 metre kadar

MORE
Bedesten

Bedesten

Metropolis (Eyalet başkenti) Amastris’in geniş bir alan içinde büyümesi, kalabalık ve planlı bir kent görünümü alması için imparator Traianus (98-117) zamanında imar çalışmalarına hız verildiği sanılıyor. Resmi alan (Form), Eyalet Meclisi Sarayı (Basillique), Şeref yolu (Arter), Tiyatro, Akropol, Tapınaklar, muntazam cadde ve lağım şebekeleri. Güneydeki Akropolden başlayarak yarımadaya doğru, kent dokusunun başlıca nirengileri bunlardı, aşağı

MORE
Cenova Şatosu

Cenova Şatosu

Amasra’da Kale içinde yer alan Cenova Şatosu, Cenova ailesi tarafından bir iç kale olan yapıda saray haline getirilen yerdir. Yapının en ilginç özelliği olan girişteki kapıda Amasra’ya egemen olmuş ailelerin armaları, tüm güzelliği ile korunup günümüze kadar gelmiştir. Amasra merkezdeki büyük liman tarafından çıkıldığında Şatoya ulaşılmaktadır.

MORE
Fatih Camii

Fatih Camii

Fatih camii ilk yapıldığı dönemde kilise olarak inşa edilmiştir. IX. yüzyıl eseri olan yapı, Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettikten sonra camiye çevrilmiştir. Bizans mimarisinin duvar işçiliğini en iyi yansıtan kiliselerden biri olmasına rağmen camiye çevrildikten sonraki dönemlerde onarımda geçmiştir ve orijinalliğinden uzaklaşmıştır. Caminin üst örtüsü tonozludur. Amasra’nın dillere destan doğal güzellikleri arasında tarihi değerini korumaya

MORE
Kuş Kayası Yol Anıtı

Kuş Kayası Yol Anıtı

Kuş kayası Yol Anıtı, Amasra’ya 4 Km. mesafede, Amasra-Bartın yolu üzerinde yer alan anıt, Anadolu’daki tek yol anıtı olması ile önemlidir. Roma İmparatoru tarafından Bitinya Valisine yaptırılan anıt, kral heykeli, iki kitabe ve kartal figüründen oluşmaktadır.

MORE
Büyük Liman Plajı

Büyük Liman Plajı

Amasra’nın en kalabalık plajı Amasra Büyük Liman Plajı. Hatta yaz aylarında o kadar çok insanla dolup taşıyor ki plaj, kimi zaman bu yoğunluğu kaldırmakta zorlanıyor desek yeridir. Amasra Büyük Liman Plajı’nda güneşlenmek ve denize girmek için en uygun zaman Temmuz başlangıcı ve yaz sonu. Yaz ortası oluşan aşırı yoğunluktan dolayı zaman zaman deniz kirliliği artabiliyor

MORE
Galla Pazarı

Galla Pazarı – Kadınlar Pazarı

Galla Pazarı, Amasra’da geleneksel hale gelmiş her salı ve cuma günleri kurulan yöre kadınlarının ürettiği, hazırladığı ürünlerin sergilendiği ve satıldığı pazardır.

MORE
Çekiciler Çarşısı

Çekiciler Çarşısı

Çekiciler Çarşısı, Amasra merkezinde, yöreye özgü el emeği, göz nuru hediyelik ürünlerin satıldığı küçük bir çarşıdır. Bu çarşıda ahşap işçiliğinin nadide ürünleri görmeye değerdir.

MORE
Direkli Kaya

Direkli Kaya

7 metre uzunluğunda olup; buradan denizle bağlantılı bir havuz ve kayaya oyulmuş basamaklar ile mermerden bir iskele görülmektedir. Aslında denizi aydınlatmak ve gözetlemek için yapılmıştır Direkli Kaya ve Cenevizliler tarafından inşa edildiği bilinmektedir. Amasra’nın güzel noktalarından birini oluşturur.

MORE
Kemere Köprüsü

Kemere Köprüsü

Kemere Köprüsü Amasra’da Sormagir ve Boztepe mahallerini birbirine bağlayan Roma döneminde şehre inşa edilmiş olan bir köprüdür. Köprü hali hazırda kullanılıyor olması nedeniyle restorasyon görmüştür.

MORE
Amasra Müzesi

Amasra Müzesi

Amasra’da ilk müze 1955 yılında belediye binasının küçük bir odasında faaliyete geçirilmiştir. 1969 yılında eski ilkokul binasına taşınmıştır. Zamanla yeni bir müze ihtiyacının doğmasıyla, 1884’te Bolu kaymakamı İsmail Kemal Bey tarafından başlanan, fakat yarım kalan Bahriye mektebi 1975 yılında bakanlık tarafından satın alınarak tamamlanmış ve 30.01.1982 tarihinde Amasra Müzesi faaliyete geçirilmiştir. 2 Arkeolojik, 2 Etnografik

MORE